Wellblog

Wellblog

Omnia Vita ex Mare

Oftewel: alle leven komt uit zee! Zeewier is een mooi voorbeeld daarvan: Zeewier is voeding, verzorging en gezondheid! Zeewier is natuurlijk, gezond, duurzaam en... lekker!

En... er valt veel over te vertellen! Daarom we'll blog met Wellblog

Benieuwd naar uw reactie.

Kees Boender

Knotswier en de tandarts

ZeewierPosted by Kees Boender Tue, July 29, 2014 22:10:39

Het begon allemaal in de jaren 70 van de vorige eeuw. Een Zweedse tandarts had een patiënt die altijd last had van tandplak en tandsteen op zijn gebit. En opeens was die verdwenen. De tandarts besloot te onderzoeken hoe dit gekomen was. Het bleek te maken te hebben met een verandering in het dieet van de patient, die een bepaald zeewier was gaan eten. Het betrof knotswier.

Door omstandigheden is er in eerste instantie met deze bevinding weinig gedaan. Tot een vergelijkbaar scenario werd ontdekt bij een hond in het noorden van Zweden. De dierenartsen hebben toen een aantal studies en experimenten geïnstigeerd, met als conclusie:

Ascophyllum nodosum heeft een effect op de bacteriën in de mond die slechte adem, plak, tandsteen en bloedend tandvlees veroorzaken.

Na uitvoerig testen is er in 2001 een capsule op de markt gebracht met daarin knotswier. Voor zover ons bekend kan dit vooralsnog alleen via internet besteld worden. Vanwege het grote succes van dit natuurlijke middel is er nu ook een versie voor honden beschikbaar. Die kan bij de dierenarts verkregen worden.

Ben zeer benieuwd naar ervaringen van anderen!  • Comments(0)//wellblog.yourwell.nl/#post1