Wellblog

Wellblog

Omnia Vita ex Mare

Oftewel: alle leven komt uit zee! Zeewier is een mooi voorbeeld daarvan: Zeewier is voeding, verzorging en gezondheid! Zeewier is natuurlijk, gezond, duurzaam en... lekker!

En... er valt veel over te vertellen! Daarom we'll blog met Wellblog

Benieuwd naar uw reactie.

Kees Boender

Keltisch zeezout

ZeewierPosted by Kees Boender Thu, June 30, 2016 21:48:25
We horen er steeds vaker over: Keltisch zeezout. Maar wat is het nu precies en wat is het verschil met gewoon zeezout?

In Guérande (Bretagne) liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (ca. 33% natrium en ca. 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

# Handmatig en traditioneel gewonnen

# Romig zacht van smaak

# Zongedroogd, onbewerkt en zonder toevoegingen

# Natuurzuiver en mineraalrijk

# Minder natrium dan gewoon zeezout

# 2000 jaar ambachtelijk

Voeg er dan wat zeewier aan toe en je haalt echt de kracht van zee in huis! Heerlijk bij menig gerecht.

Keltisch zeezout past in een biologisch en bewust leven en wordt geadviseerd door vele voedingsdeskundigen en therapeuten.

  • Comments(0)//wellblog.yourwell.nl/#post15