Wellblog

Wellblog

Omnia Vita ex Mare

Oftewel: alle leven komt uit zee! Zeewier is een mooi voorbeeld daarvan: Zeewier is voeding, verzorging en gezondheid! Zeewier is natuurlijk, gezond, duurzaam en... lekker!

En... er valt veel over te vertellen! Daarom we'll blog met Wellblog

Benieuwd naar uw reactie.

Kees Boender

Lithothamnium: onbekend maar niet onbemind

ZeewierPosted by Kees Boender Wed, September 10, 2014 11:16:39

Sinds kort is er Lithothamnium poeder op de markt. Lithothamnium is een kleine kalkhoudende alg die op banken langs het Noordzeekanaal wordt geoogst. Deze alg is in staat om op zijn thallus minerale elementen uit het zeewater te kristalliseren zoals calcium, magnesium, ijzer en oligo-elementen. Lithothamnium is een 100% plantaardig calcium en magnesium supplement in poedervorm.

Botanische naam: Lithothamnium calcareum.

Te gebruiken: bij zuur en voor stevige botten.

Gebruiksaanwijzing: 2 gram per dag opgelost in wat water.

Samenstelling: 97% mineralen, waarvan calcium: 34% (=68% ADH), magnesium: 2,5% (= 20% ADH), ijzer 0,18% (= 24% ADH) (ADH: Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)

Door het hoge gehalte calciumcarbonaat is lithothamnium goed voor een normale zuurgraad in de maag en zorgt het voor een goed zuur-base evenwicht. Lithothamnium is goed bij zuur. Het mag ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Daarnaast is deze unieke plantaardige mineralenbron, die bovendien bijzonder goed in het lichaam wordt opgenomen, is rijk aan calcium en daardoor goed voor de kalkhuishouding en het behoud van sterke botten. Lithothamnium is een prima, vegetarisch middel voor mensen met een verhoogde kalkbehoefte (groei, overgang en senioren).

Overige mineralen per gram:

Fosfor 346,5 mcg, kalium 87,75 mcg, zwavel 1,62 mg, boron 13,5 mcg, natrium 1,32 mg, koper 1,125 mcg, zink 12 mcg, jodium 11,625 mcg, kobalt 0,1125 mcg, mangaan 36,75 mcg, selenium 0,552 mcg vitamine D 75 i.u


  • Comments(0)//wellblog.yourwell.nl/#post8